Over Frédérique Neys, founder VIRTUS Clinic


Frédérique Neys is kinesitherapeute, coach en opiniemaker in de
gezondheidszorg. Frédérique is een pionier in de integratie van
technologie tijdens de revalidatie van orthopedische blessures. De
voormalig topsportster in bobslee en atletiek, is een veelgevraagd
spreker in Belgische media en op internationale medische congressen.
Daarnaast schrijft ze op regelmatige basis opiniestukken voor Belgische
media en publiceert ze wetenschappelijke artikels.

Van topsport naar een hoogstaand en vernieuwend zorgmodel

In 2014 liet ze de Olympische Winterspelen van Sotsji links liggen. Ze bundelde haar ervaringen uit de topsportwereld om met dezelfde drive en passie zich toe te leggen op de orthopedische revalidatie. Als kinesiste is ze zich gaan specialiseren in de revalidatie van personen en atleten met complexe orthopedische problematiek en wordt ze wereldwijd geconsulteerd door orthopeden en privé clinics. De voormalige topatlete besluit dat vanuit haar blessures van toen, haar talenten van vandaag zijn ontstaan.

Ze startte haar jonge carrière als kinesitherapeut bij Move to Cure, Antwerpen. Samen met Lieven Maesschalck was ze verantwoordelijk voor de revalidatie van de spelers van de Belgische Rode Duivels, Quick Step Cycling team (Soudal-quickstep team), organiseerde ze de blessurepreventietesting voor de spelers RSCAnderlecht en was ze verantwoordelijk voor de revalidatie van tal van internationale atleten en artiesten (Stefan De Vrij, Alina Talay, Andy Caroll, Mark Cavendish, Wout Van Aert, Tony Martin,…). Het werd voor Frédérique de start van een drukke internationale carrière in de orthopedische revalidatie.

In 2019 werd Frédérique verantwoordelijke voor de medische staf van Royal Antwerp football club. Ze werkte er mee aan de uitbouw van de medische staf van de club, met als absoluut hoogtepunt de Bekerwinst in 2020.

VIRTUS Clinic dé focus clinic in orthopedische revalidatie 

In 2021 waagde ze de sprong in de richting van haar echte droom. Het uitbouwen van een internationaal toonaangevende orthopedische revalidatie instelling, VIRTUS Clinic.

Haar werk kenmerkt zich met de combinatie van een waarachtige en een uiterst kwaliteitsvolle zorg. Ze helpt mensen om zich op alle vlakken weer echt fit te voelen door het opstellen van intensieve en geïndividualiseerde revalidatietrajecten waarin ze mensen laat ervaren dat ze zelf een enorme invloed hebben op hun eigen welbevinden en gezondheid, zonder invasief ingrijpen.

Frédérique is een verwoed supporter en aanhanger van de Universele Verklaring van De Rechten van de Mens. 30 regels die in 1948 werden opgesteld en de basis vormen van het opstellen van een eigen VIRTUS manifest. 5 kerwaarden die elke VIRTUS medewerker in en uitademt. Haar engagement hierin leidde tot enkele opiniestukken omtrent grensoverschrijdend gedrag in de sport en een bestuursmandaat bij de Antwerp Diamonds, de enige vrouwelijke én beste voetbalploeg van’t stad”, aldus Frédérique Neys.

Frédérique Neys in de media

7 FDAB34 F DC69 4086 9668 82 C9 B4 A6 E7 DC

Frédérique als spreker 

Frédérique heeft een vernieuwende en unieke kijk op de gezondheidszorg.
Als atlete van risicovolle sporten, kon ze zelf aan den lijve
ondervinden waar het reguliere gezondheidsmodel in tekort schiet.
Symptoombestrijding, bijvoorbeeld door medicatie zal nooit geen
structurele, passende en duurzame oplossing bieden. Ze opteert een
nieuwe visie, eentje waarbij je oude denkpatronen loslaat, je lichaam
leert voelen, contact maken met je innerlijke zelf en waarbij je ongemak
en pijn leert te dragen en transleren naar nieuwe en pijnvrije
bewegingspatronen. Het lichaam is een prachtig zelfregulerend systeem,
waarvan we de kracht van zelfheling te vaak onderschatten. Frédérique
is een inspirerende spreker, ze deelt haar vooruitstrevende visie met
regelmaat op bedrijfsevents, lezingen en congressen. Daarnaast is
Frédérique populair als blogschrijver en bekend van interviews in
kranten, magazines, radio en televisie. 

Interesse in Frédérique als spreker op jouw event of bij jouw organisatie ? Neem dan contact op met admin@​virtusclinic.​be .

Vanuit mijn blessures zijn mijn talenten van vandaag ontstaan”.

Wat ons drijft

Elke expert binnen Virtus Clinic draagt onze waarden, visie en ambitie uit. Welke expert jou ook zal behandelen, jullie zullen altijd als partners de revalidatie tegemoet gaan. Verwacht je aan een ambitieus en energiek team dat barst van het doorzettingsvermogen en talent — en dat jouw verhaal altijd centraal zal zetten.

Onze experts zijn stuk voor stuk creatieve, sportieve én technologisch onderbouwde health creators.
Virtus Clinic is dus absoluut geen reguliere revalidatiepraktijk — maar gelooft des te meer in dialoog, gamification en fysieke fitheid. De werkethiek, tools en behandelstrategieën die wij hanteren, zijn dan ook gebaseerd op de nieuwste evidence based insights.

Ons team is voor de volledige 100% Virtus Clinic-driven. De experts die jou behandelen, werken enkel volgens de Virtus filosofie — en zijn geconnecteerd met een internationaal en uitgebreid team van medische experts en dokters. Bovendien staan onze verpleegkundigen dagdagelijks klaar om je de gepaste post-operatieve wondzorg en/​of assistentie te bieden.

IMG 8968

Het VIRTUS clinic team

Frédérique Neys

Founder & CEO

Jannes Boonen

Physiotherapist

Frederik Ampe

Physiotherapist

August Van Daele

Physiotherapist

Nick Cusseneers

Running Coach

Natascha De Decker

Head of administration

Vince

Chief happiness officer

Nood aan duurzame revalidatie?