Meet the faces behind Virtus Clinic

Frédérique Neys is kinesitherapeute, coach en opiniemaker in de
gezondheidszorg. Frédérique is een pionier in de integratie van
technologie tijdens de revalidatie van orthopedische blessures. De
voormalig topsportster in bobslee en atletiek, is een veelgevraagd
spreker in Belgische media en op internationale medische congressen.
Daarnaast schrijft ze op regelmatige basis opiniestukken voor Belgische
media en publiceert ze wetenschappelijke artikels.

In 2014 liet ze de Olympische Winterspelen van Sotsji links liggen. Ze bundelde haar ervaringen uit de topsportwereld om met dezelfde drive en passie zich toe te leggen op de orthopedische revalidatie. Als kinesiste is ze zich gaan specialiseren in de revalidatie van personen en atleten met complexe orthopedische problematiek en wordt ze wereldwijd geconsulteerd door orthopeden en privé clinics. De voormalige topatlete besluit dat vanuit haar blessures van toen, haar talenten van vandaag zijn ontstaan.

Ze startte haar jonge carrière als kinesitherapeut bij Move to Cure, Antwerpen. Samen met Lieven Maesschalck was ze verantwoordelijk voor de revalidatie van de spelers van de Belgische Rode Duivels, Quick Step Cycling team (Soudal-quickstep team), organiseerde ze de blessurepreventietesting voor de spelers RSCAnderlecht en was ze verantwoordelijk voor de revalidatie van tal van internationale atleten en artiesten (Stefan De Vrij, Alina Talay, Andy Caroll, Mark Cavendish, Wout Van Aert, Tony Martin,…). Het werd voor Frédérique de start van een drukke internationale carrière in de orthopedische revalidatie.

In 2019 werd Frédérique verantwoordelijke voor de medische staf van Royal Antwerp football club. Ze werkte er mee aan de uitbouw van de medische staf van de club, met als absoluut hoogtepunt de Bekerwinst in 2020.

VIRTUS Clinic dé focus clinic in orthopedische revalidatie 

In 2021 waagde ze de sprong in de richting van haar echte droom. Het uitbouwen van een internationaal toonaangevende orthopedische revalidatie instelling, VIRTUS Clinic.

Haar werk kenmerkt zich met de combinatie van een waarachtige en een uiterst kwaliteitsvolle zorg. Ze helpt mensen om zich op alle vlakken weer echt fit te voelen door het opstellen van intensieve en geïndividualiseerde revalidatietrajecten waarin ze mensen laat ervaren dat ze zelf een enorme invloed hebben op hun eigen welbevinden en gezondheid, zonder invasief ingrijpen.

Frédérique is een verwoed supporter en aanhanger van de Universele Verklaring van De Rechten van de Mens. 30 regels die in 1948 werden opgesteld en de basis vormen van het opstellen van een eigen VIRTUS manifest. 5 kerwaarden die elke VIRTUS medewerker in en uitademt. Haar engagement hierin leidde tot enkele opiniestukken omtrent grensoverschrijdend gedrag in de sport en een bestuursmandaat bij de Antwerp Diamonds, de enige vrouwelijke én beste voetbalploeg van’t stad”, aldus Frédérique Neys.

Frédérique Neys in de media

7 FDAB34 F DC69 4086 9668 82 C9 B4 A6 E7 DC

Frédérique als spreker 

Frédérique heeft een vernieuwende en unieke kijk op de gezondheidszorg.
Als atlete van risicovolle sporten, kon ze zelf aan den lijve
ondervinden waar het reguliere gezondheidsmodel in tekort schiet.
Symptoombestrijding, bijvoorbeeld door medicatie zal nooit geen
structurele, passende en duurzame oplossing bieden. Ze opteert een
nieuwe visie, eentje waarbij je oude denkpatronen loslaat, je lichaam
leert voelen, contact maken met je innerlijke zelf en waarbij je ongemak
en pijn leert te dragen en transleren naar nieuwe en pijnvrije
bewegingspatronen. Het lichaam is een prachtig zelfregulerend systeem,
waarvan we de kracht van zelfheling te vaak onderschatten. Frédérique
is een inspirerende spreker, ze deelt haar vooruitstrevende visie met
regelmaat op bedrijfsevents, lezingen en congressen. Daarnaast is
Frédérique populair als boogschrijver en bekend van interviews in
kranten, magazines, radio en televisie.

Vanuit mijn blessures zijn mijn talenten van vandaag ontstaan”.

Our mission

Every expert within Virtus Clinic embodies our values, vision and ambition. Whichever expert treats you, you will always experience the rehabilitation as partners. Expect an ambitious and energetic team with infinite perseverance and talent — and which will always put your case first.

Our experts are all creative, sporty and technologically savvy health creators.
Therefore, Virtus Clinic is by no means a regular rehabilitation practice — but resolutely believes in dialogue, gamification and physical fitness. The work ethic, tools and treatment strategies we use are based on the latest evidence-based insights.

Our team is 100% Virtus Clinic-driven. The experts who treat you work only according to the Virtus philosophy — and are connected to an international and extensive team of medical experts and doctors. Moreover, our nurses are available every day to provide you with appropriate post-operative wound care and/​or assistance.

Virtusclinic team

Het VIRTUS clinic team

Frédérique Neys

Founder

Jannes Boonen

Charlotte De Vooght

Physiotherapist - golfperformance coaching

Frederik Ampe

Nick Cusseneers

Running Coach

Natascha De Decker

Head of administration

Vince

Chief happiness officer

Vince

In need of sustainable rehabilitation?